Follower

Khamis, 14 Julai 2011

** "Thank you" **


Hi kawan2 how ur life going on....hope everything fine.... dah berbulan juga i tak update blog saya ni...... sebok dan tak ada internet kat rumah...... saya harap kawan2 yang dapat hadiah GA saya suka dengan hadiahnya yang tak seberapa ni.....

Jumaat, 10 Jun 2011

Hadiah GA

Hi kawan2 how your weekend going on……hope everything fine…..
Ini ialah pemenang2 “1st Giveway vaithis”.
taniah kepada pemenang2 



Kepada pemenang2 please send your  address and contact no. to email add below to courier your gift.
Vaithis_21@yahoo.com


Pertama
 
Kedua

 Ketiga 
 

Rabu, 1 Jun 2011

Hadiah GA

Hi kawan2 how ur day today......hope fine and enjoy with lovely family on this weekend..... dah lama i tak update kat blog saya.... sebok dengan kerja...... ni dia hadiah2 nya untuk pemenang2 GA saya...... harap2 kawan2 suka dengan hadiah saya yang tak seberapa ni.....


Hadiah pertama



Hadiah Kedua



Hadiah Ketiga

Ahad, 1 Mei 2011

ALL BLOGGER COME JOIN MY 1ST GIVEWAY



Bersempena hari jadi untuk anak saya “Darshen” bulan ini, saya nak buat “1st Giveway vaithis”

Setiap GA mesti ada syarat2nya kan. Syarat2  mudah ajer :

1. Mestilah Jadi follower saya
2. Buat entry pasal GA ni dengan tajuk “1st Giveway Vaithis”
3. Anda perlu TAG sekurang-kurangnya 3 Orang kawan.
4. Pastikan letak gambar ini di sebelah side bar dan tinggalkan link di komen entri ni yer...
5. Lepas dah siap.bagi comment dan link pada entry ini.

Tarikh tutup penyertaan ialah pada 1st May 2011

Hadiah disediakan untuk 3 orang pemenang yang dipilih olah anak saya….

Hadiah2nya COMING SOON….pasti kawan2 suka

Rabu, 20 April 2011

Dato Sri Guruji

Hi kawan2 saya nak share hari ni pasal “YOGA” yesterday is my 1st day for yoga class.... this yoga is fully meditation. Below is pictures of Dato Sri Guruji

The founder of RPT, Dato’ Seri Dr.V.T Balakrishnan, also known as Yoga Jnana Sitthar Om Sri Rajayoga Guru, is the Chairman of RPT Meditation Society Malaysia and Managing Director of RPT Meditation Sdn Bhd (Private Limited). Dato’ Seri Dr.V.T Balakrishnan is the one and only Living Master, the World Leading Siddha, who has attained ashtama siddhis (8 major powers) after 27 years of research on yogic power and pranic energy. Dato’ Seri Dr.V.T Balakrishnan is often referred as His Divine Grace by the disciples. His Divine Grace has been awarded the title 'Dato ‘Seri' by the Malaysian Government for outstanding services rendered to the public and spiritual achievements attained in His Divine Grace's life. These achievements have been a great motivation for all disciples as the founder is the ultimate role model for living a life of achievement and happiness through full utilization of Yogic Power and Pranic Energy.
 
Below is some benefit that we can get from “YOGA”

Health
General well being
Complete self healing
Ability to heal others
Youthful appearance

Self Development
Increased mental alertness
Increased creativity
Increased self confidence
Strong intuition

Family
Family unity
Better communication with spouse children

Career
Increased career development
More career opportunities and advancement
Batter inter-personal communication

Finance
Increased earning capacity
Financial freedom

Spirituality
Self realization and a sense of purpose in life by doing meditation



Ahad, 17 April 2011

Jom Hentam Along Dengan Pantun"


Is my own poem, short but meaningful 
     
Life is once so make it shine,           
Life is short so make it useful.

Khamis, 7 April 2011

CONTEST! Mencari Follower Bertuah


Sabtu, 2 April 2011

Hi kawan2 how are u all???? Hope fine and happy always. If not mistaken I think more than 1 week ready I not update and blog walking….Rasa rindu lah pula….Hari ni baru I free…. Semalam I plan nak pergi shopping kat KL untuk beli hadiah GA….mmm….tak jadi lah pula….busy dengan benda lain….mungkin pergi next week kot….”Thank you so much” to all blogger that join my GA...

Ahad, 27 Mac 2011

Rakyat kena sedia hadapi gempa


Rakyat kena sedia hadapi gempa

Penduduk di negara ini perlu lebih bersedia kerana Malaysia dijangka tidak terlepas daripada mengalami kejadian gempa bumi pada masa akan datang.

Pakar Geologi, Prof. Madya Dr. Tajul Anuar Jamaluddin berkata, kemungkinan itu ekoran daripada retakan-retakan besar (sesar) yang terdapat di dalam kerak bumi.

Katanya, walaupun ketika ini retakan itu tidak aktif tetapi gerakan pada kerak bumi yang didorong oleh gempa di sekeliling Semenanjung Malaysia boleh mengundang bencana tersebut.

"Kekerapan berlakunya gempa bumi di sekeliling Malaysia, contohnya di Indonesia, Myanmar dan Jepun akan mendorong patahan pada retakan-retakan besar ini seterusnya ia akan aktif dan menghasilkan gempa bumi.

"Apa yang dapat dipastikan, kemungkinan itu tetap ada tetapi bila ia akan berlaku sama ada mengambil masa puluhan atau ratusan tahun tidak dapat dipastikan," kata Tajul Anuar yang merupakan Pensyarah Geobencana, Institut Kajian Bencana Asia Tenggara, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM).

More info click disini

Khamis, 24 Mac 2011

Actress Elizabeth Taylor dies at age 79.


Actress Elizabeth Taylor dies at age 79.

kalau kawan nak tahu details dan gambarnya boleh 

clik di sini


 




Rabu, 23 Mac 2011

Bank mampu beri pinjaman

Bank mampu beri pinjaman

Sektor perbankan berada dalam kedudukan yang baik untuk membuat penilaian kemampuan dan kepercayaan kredit peminjam di bawah ‘Skim Rumah Pertamaku’.
Gabenor Bank Negara Malaysia (BNM), Tan Sri Dr. Zeti Akhtar Aziz berkata, tiada risiko bagi kualiti pinjaman isi rumah daripada skim itu kerana tumpuan adalah bagi kumpulan sasaran yang berkemampuan.

“Pengesahan kemampuan adalah sangat penting dan bagi sektor perbankan ia berkedudukan baik untuk membuat penilaian dan ia juga tahu pendedahan kredit peminjam,” katanya.

Beliau berkata demikian pada sesi taklimat mengenai Laporan Tahunan 2010 BNM dan Laporan Sistem Pembayaran dan Kestabilan Kewangan 2010 di sini semalam.
Menurutnya, terdapat ramai golongan muda yang mempunyai jaminan kerja, prospek dan arus pendapatan yang baik, kombinasi suami dan isteri yang layak untuk memeterai perjanjian pinjaman bagi membeli hartanah di bawah skim tersebut.

Di bawah skim berkenaan, golongan muda yang mempunyai pendapatan kurang daripada RM3,000 sebulan boleh mendapat pembiayaan 100 peratus untuk membeli rumah yang menelan kos antara RM100,000 dan RM220,000 dengan tempoh pembayaran semula sehingga 30 tahun, katanya.

Info from "Kosmo"

Selasa, 22 Mac 2011

SEGMEN : AKU BENCI ROKOK !!

 


 Amalan buruk merokok memang susah ditinggalkan, apatah lagi jika dikelilingi sahabat setia kaki rokok yang sedia menghulur jika kehabisan bekalan.sebenarnya.

Ramai perokok beranggapan merokok mampu memberi mereka ilham ketika bekerja atau memberi ketenangan apabila tertekan. Sebenarnya, semua ini adalah kesan psikologi yang terbentuk kerana keyakinan pada rokok itu dan disusuli dengan perbuatan merokok yang diulang berkali-kali.

Merokok selepas makan umpamanya, adalah suatu kebiasaan yang dilakukan hampir semua perokok. Bagi kebanyakan perokok, merokok selepas makan adalah suatu kemestian.

Di antara kesan sampingan merokok termasuklah :-

1.       Deria hidung kurang sensitif.
2.      Gigi mudah rosak manakala gusi mudah bengkak. Keadaan ini
         lambat laun boleh menyebabkan tisu tulang penyokong gigi
         termusnah dan akhirnya terpaksa dicabut.
3.      Kemujaraban atau keberkesanan sesuatu ubat yang digunakan
         untuk merawat sesuatu penyakit berkurangan sekiranya seseorang
         itu kerap merokok.
4.      Keupayaan fizikal dan mental terganggu.
5.      Jari dan gigi sering terstain warna coklat. Keadaan ini disebabkan
         oleh kesan tar dalam rokok yang boleh menyebabkan seseorang
         hilang keupayaan menghidu dan nafasnya berbau.
6.      Gangguan sistem gastrousus seperti ulser perut.
7.      Emfisima, asma dan penyakit sistem pernafasan lain.
8.      Penyakit jantung.
9.      Kanser larinks dan esofogus.

10.    Kanser paru-paru.

11.     Kanser pankreas.

Saya harap Kawan2 yang merokok sila la berhenti secepat yang mungkin....mana tahu kawan2 boleh hidup lama lagi.

Sebut perkataan ni selalu "TAK NAK" merokok

Isnin, 21 Mac 2011

Giveaway : SSC Lucky Follower Mac 2011




Saya dah join GA....

" Contest Anakku Menangis Comel".


Saya dah join and follow u....dan saya tag


Ni gambar anak saya, baru mula nak menangis
Name : Darshen
Umur : 3 tahun

Khamis, 17 Mac 2011

Contest Jom Teka Bintang!!!


Jawapan:

1 ---->  190 biji
2 ----->  10warna

“ Giveaway Coklat by Blog Armiza”

“ Giveaway Coklat by Blog Armiza”


Saya dah join and follow u…saya tag

SEGMEN BLOGGER : LELAKI vs PEREMPUAN ( FIZIKAL )

SEGMEN BLOGGER : LELAKI vs PEREMPUAN ( FIZIKAL )



1.        Anda pernah jatuh cinta ? Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau keperibadiannya ?

I am in relational now. Saya jatuh cinta dengan dia sebab dia seorang caring person.

2.      Apakah anda jenis mengutamakan fizikal dalam memilih pasangan hidup ? Kenapa ?

Saya tidak pernah mengutamakan fizikal dalam memilih bf saya…tapi
kasih saying.


3.      Bahagian fizikal manakah yang membuatkan anda tertarik ? Kenapa ?

No comment

4.      Pendapat anda jika pasangan yang dah berkahwin mengatakan 'berisi tandanya bahagia' .. Apakah anda setuju ?

Betul “berisi itu bahagia”  (senang hati).

5.      Setujukah , lelaki kacak biasa kaki perempuan dan perempuan cantik pula materialistik ? Jelaskan pilihan jawapan anda ..

Saya setuju dengan kedua2 jawapan… sebab it is reality…


6.      Beri contoh LELAKI IDAMAN ( bagi perempuan ) dan PEREMPUAN IDAMAN ( bagi lelaki ) ... Sila jelaskan pilihan anda .. kenapa anda pilih 'si dia ' 

Semua orang lelaki atau perempuan mesti ada IDAMAN. Lelaki idaman saya adalah “dia mesti seorang penyang, good attitude dan paling penting must good career ” .

7.      Apakah anda berpuashati dengan fizikal pasangan anda sekarang ?

Yes

8.      Perlukah seseorang wanita / lelaki itu menjaga tubuh badan kerana kehendak pasangannya ?

Yes specially perempuan. 

9.      Zaman sekarang ini , terlalu banyak produk menguruskan badan ... Apakah anda rasa ianya benar benar mujarab ? Ada bukti ? heheh.. 

Kalau ikutkan hati nak cuba juga….kalau fikir balik side effect produk itu  tak payah ambil….bersenam selalu

Rabu, 16 Mac 2011

Jangan percaya SMS kesan radiasi nuklear


Jangan percaya SMS kesan radiasi nuklear

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin menasihatkan orang ramai supaya tidak mempercayai khidmat pesanan ringkas (SMS) kononnya Malaysia juga terdedah kepada bahaya kesan radiasi akibat kebocoran loji janakuasa nuklear Fakushima Daiichi di Jepun.

Menyifatkan penyebaran SMS itu sebagai tidak bertanggungjawab, Muhyiddin berkata, Malaysia selamat daripada sebarang ancaman dengan agensi terbabit sentiasa memantau perkembangan di Jepun dan di negara ini.
Justeru beliau meminta orang ramai supaya tidak terpedaya atau panik sebelum meneliti kesahihan maklumat tersebut.

"SMS itu dikeluarkan oleh pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab. Jangan kita mudah menerima apa sahaja yang dilaporkan itu dengan tidak menyemak.

"Jangan kita timbulkan kebimbangan yang agak luar biasa, walaupun berlaku di Jepun tetapi sehingga orang ramai rasa takut untuk mengurus atau buat kerja seperti biasa,'' katanya kepada pemberita selepas majlis Perasmian Penutupan Program Keluarga 1Malaysia, anjuran Kementerian Pelajaran, di sini semalam.

"Semua negara di dunia memantau dan meneliti perkembangan di Jepun. Yang penting ialah soal keselamatan negara dan rakyat. Jadi dalam soal ini kita ada agensi yang bertanggungjawab. Mereka tahu apa yang mereka lakukan dan kita yakin mereka melaksanakan yang terbaik," katanya.

Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air, Datuk Seri Peter Chin Fah Kui kelmarin dilaporkan berkata, Agensi Nuklear Malaysia (Nuklear Malaysia) akan memberi penjelasan dalam tempoh terdekat mengenai impak letupan dan kebocoran radiasi di loji di Jepun itu.

More info click disini

Selasa, 15 Mac 2011

Latest "Indian" Sarees.


Hi my dear friends, today I want shares “Indian”  Latest (2011)  
 Sarees, Kurtis, ready made Salwaar Kameez, handbag and 
Jewelries. All   Sarees, Kurtis and Salwaar Kameez  
 all made in india and good quality.

Below is few pictures.
"
"
"
"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cari Blog Ini